Jak si nabarvit květy podle potřeby…

Foto a text Gabrieala M.

Občas se stane, že máte doma květiny, které byste chtěli použít ve svém projektu, ale moc se k ostatním dekoracím, které už máte nabarvené a nachystané barevně nehodí, co s tím?

barveni-kvetin1

Jednoduše si je dobarvěte. Pokud máte doma Distress inkousty, tak je to skvělé. Pokud ne, můžete použít jiné inkousty, které lze použít v akvarelové technice, nebo z distress řady použijte Markery, Re-inky, Stainy nebo nové Spray Stains.

V tomto případě má zákaznice chtěla svatební knihu v barvách Bordeaux & Cream, ale květiny jsem v tomto odstínu neměla, pouze ve variantě temné fuchsiové růžové a vínové. Další dekorací na knize je saténová stuha v odpovídajícím odstínu a kartonové srdce ze Scrapińca, které jsem nejprve nabarvila Distress inkousty a následně nanesla Glossy Accents.

barveni-kvetin2

Dále jsem si pro nabarvení květin připravila Craft Sheet od Rangeru, mister s vodou, vodní štětec, inkousty Aged Mahogany a Fired Brick. Dále ještě můžete využít horkovzdušnou pistoli na vysoušení, pinzetu, papírové ubrousky.

barveni-kvetin3

Na podložku si otiskněte inkoustovací polštářky. Pokud nemáte podložku, nahraďte ji tvrdším plastovým obalem na papíry a inkousty si naneste na razítkovací akrylový blok.

barveni-kvetin4

Nachystané květiny si srovnejte a řádně je posprejujte vodou. Potřebujeme mít vlhké lístky, aby se inkousty hezky rozpily.

barveni-kvetin5

Vodní štětec namočte do světlejšího odstínu Fired Brick.

barveni-kvetin7

Inkoust naneste na celou světlou část květiny.

Tmavší odstín Aged Mahogany naneste na okraje okvětních plátků. Celý postup opakujte, dokud není květ v požadovaném odstínu.

barveni-kvetin8

Nechte volně uschnout, nebo pokud nechcete ztrácet čas, vysušte pomocí horkovzdušné pistole. Květy si přidržujte pinzetou, abyste se nepopálili.

barveni-kvetin9

Po vysušení si květy se mi však květinky zdají být ještě světlé a dost do červena – to je ta krása Distressů, nikdy nevíte, co vám po vysušení vyleze za odstín 🙂

barveni-kvetin10

 

Rozhodla jsem se, že do květů přidám trochu fuchsiové – Picked Raspberry, kterou smíchám

barveni-kvetin12

s teplým odstínem fialové – Seedless Preserves, opakuji celý postup od postříkání květů misterem, až po vysušení pistolí, smíchané barvičky přidávám opatrně, abych květiny zase moc nezfialovatěla.

barveni-kvetin13

Povedlo se, co myslíte?

barveni-kvetin14

Děkuji za pozornost a přeji hezký den

Gabriela