MOTÝLKOVÝ ČAJ… jednoduchý dárek nejen pro nemocné

Foto a text Ekulka

Nejdříve jsem vypreparovala čajové sáčky z papírových obalů. Moje krabička bude obsahovat více druhů čaje, tak jsem si je rozdělila na hromádky, aby se mi čaje nepomíchaly. Podle jednoho papírového obalu jsem si vytvořila šablonku, tu obkreslila na vzorované papíry, vystřihla, poskládala a slepila. Na každý obal jsem přidala popisek, jakýže čaj se skrývá uvnitř. Pokud použijete na místo papírů čtvrtky, počítejte s tím, že se vám pak do krabičky nevejde původní množství čajů.

krabička na čaj_3

Potom jsem čajovým sáčkům ustřihla lísteček na konci a na jeho místo přilepila motýlky. Kdybych měla raznici, bylo by to asi snažší. Tak jsem si musela zase vyrobit šablonku. Motýlek má uprostřed zářez. Ten je velmi důležitý, díky němu sedí na okraji hrnečku. Doporučuju udělat zářez uprostřed nebo v horní třetině, jinak nebude motýlek na okraji hrnečku držet. Hotové motýlky jsem ohnula uprostřed a přilepila ke šňůrce. Lepila jsem Herkulesem, protože je u něj napsáno, že není toxický. Nechtěla jsem obdarovanou otrávit, kdyby jí náhodou motýlek spadl do čaje :).

krabička na čaj_2

Nakonec zbývala krabička. Opět jsem rozložila původní obal a ten obkreslila na bílou čtvrtku, vystřihla, složila a slepila. Ozdobila jsem papíry ze stejné série, jako jsem použila na obaly a motýlky. Určitě by ale stačilo původní krabičku jen polepit papíry a ozdobit.

krabička na čaj_1

Protože se jednalo o prototyp, krabička rozhodně není dokonalá. Pro příště vím, na co si dát pozor a že pro mě o to víc platí „dvakrát měř, jednou řež“ :). Taky mě napadlo, že by bylo hezké věnovat třeba jen 4 pytlíčky jako malou pozornost a nebo papírový obal s pytlíčkem čaje zakomponovat na přáníčko, třeba k brzkému uzdravení.